Fasadni limovi

Fasadni limovi su, ustvari, tanka metalna ploča, široko rasprostranjena u građevinarstvu. Zastupljen je u metalnoj industriji, jednako kao i u zanatstvu. Za njegovu proizvodnju i preradu koriste se posebne, specijalne mašine namijenjene obradi, savijanju, sječenju i presovanju metala.

Prvi razlog zbog kojeg ljude privlači fasadni limovi su estetske prirode, s obzirom da ga odlikuje vrlo lijep izgled, tako da je njegova upotreba česta širom svijeta, kao i na prostorima Balkana. Karakteristika koja će često ubrzati i olakšati proces gradnje je što fasadni lim može biti samouklapajući.

U pitanju je inovativan i moderan profil koji omogućava instalaciju cijele fasade, pri čemu se neće vidjeti nijedan zavrtanj. Ovo ima veliku važnost zbog investitora koji nerijetko postavljaju zahtjev takvog vida instalacije. Elegantno pojačanje po dužini profila daje efektan izgled ovom profilu. Njegova primjena je moguća kod većeg broja raznih fasadnih podkonstrukcija.

Brza i efikasna suha gradnja kao standard je nametnula limove u fasadi, često u kombinaciji sa staklom ili nekim drugim materijalima. Fasadne obloge

Fasadni-lim-Banja-Luka

Naručite on line

Preduzeće “Grmuša mont” doo bavi se proizvodnjom: lima u obliku crijepa, trapeznog lima, sinusoidnog lima, ravnih i profilisanih limova, te prateće galanterije: oluka, cijevi, koljena, kotlića, deklova, mrežica, snjegobrana, kuka i šelni.

Pored proizvodnje i prodaje nevedenih proizvoda “Grmuša mont” u prodaji nudi i vijke i kontejnere, a vrši i usluge prevoza kontejnera, rada kranom i krovopokrivačkih radova.